Wanneer is het spits tijd

Wanneer het spits tijd is dat is natuurlijk wel een hele goede vraag want dat verschilt ook per dag. De ene dag is het een stuk later dan de andere dag, het hangt ook weer af van of het vakantieperiode is. In de zomervakantie is er zo goed als geen spits tijd waardoor je iedere dag het tijdstip zelf kunt bepalen want je zult geen last hebben van file tenzij er een ongeluk gebeurd is. Buiten de vakantie is de kans wel groot als je in de spitstijd gaat rijden dat je dan in de file terecht komt.

De ochtendspits

De ochtendspits is over het algemeen op dezelfde tijd, het is niet zo dat het is rond 10 uur maar zeker wel rond een uur of 8 is een tijd dat veel mensen naar hun werk gaan en er dus files ontstaan. Als je probeert buiten deze tijden te rijden dan kun je ervoor zorgen dat je buiten de spits komt en dat je dus ook niet in de file komt. Het is niet altijd mogelijk omdat je misschien op tijd op je werk moet zijn, dan doe je er goed aan om te kijken waar je vaak vast komt te staan. Te laat op je werk komen dat is natuurlijk helemaal geen optie en dat wil je ten alle tijden zien te voorkomen.

De avondspits

De avondspits begint zo meestal rond de tijd dat iedereen uit zijn werk komt en dat is toch wel rond 5 uur in de avond. Het beste wat je kunt doen is buiten die tijd te rijden in de hoop dat je niet in de file komt. Het moet natuurlijk wel mogelijk zijn anders dan is het geen optie maar het geluk bestaat dan al dat je niet naar je werk toe hoeft, je moet vaak naar huis maar daar wil je ook zo snel mogelijk komen. Als je toch in de spits moet rijden kun je het beste een route nemen waar zo min mogelijk file staat zodat je er toch zo snel mogelijk door bent.

Hoe zit het met vakanties?

Over het algemeen zijn er in de meeste vakanties geen spitstijden omdat er veel mensen dan vrij zijn en zich dus niet op de weg bevinden. De zomervakantie is de beste vakantie om ervoor te zorgen dat je geen spitstijden hebt. Er zijn dan bijna geen mensen op de weg te bevinden waardoor je eigenlijk ieder tijdstip uit kunt kiezen en je lekker door kunt rijden waardoor je snel op je bestemming bent. Het liefst zou het iedere dag zo zijn maar dat is jammer genoeg geen optie omdat mensen toch naar hun werk toe moeten.