Rijden in de spits, wat moet je niet doen?

Als je moet rijden in de spits dan kan het gebeuren dat je in de file terecht komt en je daardoor je gaat vervelen in de auto. Het is niet de bedoeling dat je meerdere dingen tegelijk gaat doen want je bent nog steeds op de weg en moet opletten. Met je telefoon gaan rommelen dat is dan ook geen goed idee want dan ben je afgeleid en is een ongeluk snel gebeurd. Wat je wel niet mag doen in de auto dat is dan ook niet anders dan wanneer je met een goede snelheid rijdt, de regels zijn hetzelfde.

Wat mag je doen in de spits?

Je mag best wel wat eten en drinken als je in de auto bent, ook als je in de spits stil komt te staan dan wil je goed eten en drinken. Met de telefoon rommelen mag niet in de spits omdat je dan alsnog een telefoon vasthoudt tijdens het rijden en daar staat een dikke boete op. Dat is ook logisch want je bent afgeleid van wat er op de weg gebeurt en daarmee kun je schade toebrengen aan andere en dat is niet wat je wilt. Je moet je ogen op de weg houden om ervoor te zorgen dat je actief meedoet aan het verkeer.

Probeer buiten de spits te rijden

Je wilt natuurlijk proberen buiten de spits te rijden, dat is makkelijk dan je denkt want je kunt dan het beste zorgen dat je op andere tijden rijdt. Als dat lukt dan voorkom je al dat je in de file komt te staan en dat de verveling toeslaat, het is helaas niet altijd mogelijk om buiten de file te rijden dus als je er toch in uit komt zorg dan dat hij niet te lang duurt. Sommige snelwegen die zijn minder druk waardoor je er sneller door bent en minder in de file staat. Als jij zorgt dat je die van tevoren weet dan kun jij daar rekening mee houden zodat je sneller door de spits heen bent.

Misschien kun je meer thuis werken

Thuis werken is een goede optie om ervoor te zorgen dat je niet in de spits komt te staan, je bent letterlijk thuis en hebt geen enkele reistijd. Dat is dan ook de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je buiten de spits rijdt maar dat is niet altijd mogelijk bij een baas. Misschien kun je met je baas overleggen of je andere tijden kan werken zodat je buiten de spits kunt rijden. Als dat allemaal geen optie is dan moet je de spits in en zorgen dat je er goed doorkomt.